donderdag 13 juni 2013

Dag 6: Lodeve - St. Pons-de-Thomieres

Dag 6: Lodeve - St. Pons-de-Thomieres

Hot, hot, hot! Vandaag gereden met zo'n 31 graden. Pas om 8 uur (een heerlijk Engels) ontbijt, dus wat te laat op de fiets. De klim vanuit Lodeve was meteen pittig, maar te doen. Prachtige afdaling naar het dal van de Orb.
Toen weer omhoog tot de col "la Croix de Mounis", die ook in de tour zit dit jaar. Onderweg nog een koel glas fris en een volle bidon gescoord bij een aardig Nederlands echtpaar met camper.
Wel nodig in die hitte; een terras heb ik tot 80 km niet gezien! In deze warmte klim ik graag zonder helm; ik heb een manier gevonden om hem aan de stuurtas te hangen (zie foto). 

Verder langs Murat-sur-Vebre, het Lac de Laouzas naar La Salvetat. Daar met een Nederlander die de 100 colstocht fietste een cola gedronken.
Vanuit La Salvetat nog een laatste klim naar de Col de la Baraque (957 m) en toen heerlijk afdalen maar St. Pons de Thomieres (320).
Hier een eenvoudig hotel, ik red me er wel mee...
Gegevens van de dag:
Afstand 106 km - fietstijd 5.09 uur - gem. 20.5 km/uur - 1715 hoogtemeters.

Wilt u een berichtje achterlaten, klik dan op "opmerkingen"

1 opmerking:

  1. Tsjonge jonge...weer een foto van die fiets!!! Wij willen een afgepeigerd gezicht, moe van het trappen, bergen zweetdruppels en een ingevallen afgetraind fietsbekkie!!!! Morgen nog 1 kans!
    Luf joe!!!! XXXX JKSB

    BeantwoordenVerwijderen

Wilt u een berichtje achterlaten?
Schrijf uw bericht hieronder bij opmerkingen
Klik bij reageer als op "Naam"
Voer uw naam in
De URL hoeft niet
Vervolgens vraagt blogspot nog om een code
Nadat die is ingetypt, wordt de reactie geplaatst