woensdag 12 juni 2013

Bespiegelingen rond een week fietsen.

Bespiegelingen rond een week fietsen.

Aan het eind van de vijfde dag begin ik de balans van mijn ervaringen op maken:
1. Toch nog even over de voorbereiding: wat betreft het fietsen en de routes heb ik alles naar tevredenheid kunnen regelen. Het bijzondere doel van deze week maakt(e) het wel heel speciaal.
2. Het fietsen: de ervaring van een week alleen fietsen wilde ik beleven en is me zeker goed bevallen,  al blijf ik gezelschap aangenamer vinden. Groot voordeel was dat je overal gesprekken aanknoopt met soms leuke dingen (Fransman op de eerste avond tijdens een wolkbreuk: "Heb je ook een bootje bij je? Dan kun je morgen naar St. Affrique  roeien.")
3. Het eten: goed eten is belangrijk en dat begint met een stevig ontbijt; soms krijg je dat niet en moet je, zoals in Meyrueis bijkopen. Onderweg eet ik elke anderhalf uur en na aankomst iets extra's. Per dag gaan 3 bidons leeg. 's Avonds rond 8 uur diner; over prijs en kwaliteit kan ik de Fransen alleen maar een compliment geven!
4. Corvee: meteen na aankomst in bad en de was doen; ik heb 1 set kleding mee en die moet 's ochtends weer droog zijn. Wassen gaat meestal in bad, drogen m.b.v. handdoeken (inrollen en stampen maar...). De kamer ziet er dan zo uit:

M'n kleding van Vital Centre zit niet alleen lekker maar is ook snel droog (bedankt, Edwin!). Verder krijgt de fiets elke dag aandacht.
5. Contact: de IPhone is een prachtig apparaat: bellen, whattsappen en skypen met het thuisfront gaat geweldig, als de Wifi het tenminste doet... In Meyrueis ging dat slecht, zodat het blog de laatste dagen door dochter Karin wordt bijgehouden (de verhalen en foto's gaan via whattsapp); met dank aan een "slimme" zoon van de gastvrouw in Meyrueis, die mijn instellingen voor het blog ruïneerde. Elke dag heb ik contact mat Jan Viscaal, morgen de Mt. Ventoux over gaat.
6. Tijd: mijn tijd breng ik door met bovenstaande; de Franse tv biedt weinig; ik heb wel bijna een digiboek uitgelezen (ook op de iPhone).
Voorlopige conclusie: ik heb het erg naar m'n zin, vooral nu het echte Franse weer voor een mooie afsluiting zorgt.

Wilt u een berichtje achterlaten, klik dan op "opmerkingen"

5 opmerkingen:

 1. Geniet nog maar lekker van je laatste 2 dagen eenzaamheid! Zondag willen de boys weer met opa de speeltuin in! XXXX uit de Vecht

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een koninklijke kamer!!!! Nog veel fietsplezier!!! Groet Willy en Ruud

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig om te lezen Henk! Van harte gefeliciteerd dat je het allemaal gehaald hebt! Nog een paar dagen genieten, ik hoop dat het weer prachtig blijft. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hermien Bieleman, Bert Klosters13 juni 2013 om 07:43

  Hallo Henk, heel leuk om je te op deze manier te volgen. Prima prestatie. Fietesen zit er voor mij even niet in, gevallen en sleutelbeen gebroken. Goede thuiskomst. Groeten Hermien en Bert.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Henk,leuk om op deze wijze je fietsverrichtingen in Frankrijk te kunnen volgen. Ik wens je nog veel plezier en mooi weer toe. PS, aan de fiets zal het niet liggen ik heb nl. dezelfde.
  Hartelijke groeten uit Drachten Clara en Theo

  BeantwoordenVerwijderen

Wilt u een berichtje achterlaten?
Schrijf uw bericht hieronder bij opmerkingen
Klik bij reageer als op "Naam"
Voer uw naam in
De URL hoeft niet
Vervolgens vraagt blogspot nog om een code
Nadat die is ingetypt, wordt de reactie geplaatst